back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KANELBULLAR MED ÄPPELPAJFYLLNING

Saftiga knådfria kanelbullar med en ljuvlig äppelpajfyllning, toppade med vaniljkräm. Ett perfekt kombination av kanelbullar och äppelsmulpaj.

    Hur

    1.

    I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.

    2.

    Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr.

    3.

    Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.

    4.

    Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna i receptet, blir gott vilket du väljer.

    5.

    Stek äppelbitarna i smör, strösocker, kanel och citronsaft. Rör i så det inte fastnar. Klart när äppelbitarna har mjuknat och ingen saft finns kvar.

    6.

    Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper eller använd två muffinsplåtar*. Ställ åt sidan.

    7.

    Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.

    8.

    Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och bred över 2/3 delar av degplattan.

    9.

    Vik som treslag och kavla plattan jämnt.

    10.

    Skär i 2 cm tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare eller kniv.

    11.

    Rulla varje remsa och lägg i muffinsplåt. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.

    12.

    Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

    13.

    Blanda alla ingredienser till smultoppingen och ställ åt sidan.

    14.

    Med tummen eller skaften av en träslev gör en fördjupning i varje bulle och spritsa vaniljkräm i. Lägg över ca en matsked äppelfyllning och toppa med smul.

    15.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter eller tills bullarna är klara och har fått en fin ljusbrun yta.

    16.

    Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!

    Ingredienser

    1 1/2 tsk torrjäst

    1 1/2 dl strösocker

    150 g normal saltat smör

    5 dl mjölk

    1/2 tsk kardemumma malen

    2 tsk vaniljsocker

    9 dl + 6-7 dl vetemjöl

    150 g normal saltat smör

    1 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    4 msk vetemjöl

    2 msk kanel malen

    1/3 sats hemmagjord crème pâtissière

    1-2 äpplen skalade och tärnade

    25 g smör

    1/2 dl strösocker

    2 tsk kanel malen

    ca 1 msk citronsaft

    1/2 dl strösocker

    1 dl vetemjöl

    75 g normal saltat smör