I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.
Saftiga knådfria kanelbullar med en ljuvlig äppelpajfyllning, toppade med vaniljkräm. Ett perfekt kombination av kanelbullar och äppelsmulpaj.
1.
I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg.
2.
Tillsätt resterande 6-7 dl vetemjöl och blanda väl. Degen ska vara mjuk inte torr.
3.
Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.
4.
Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna i receptet, blir gott vilket du väljer.
5.
Stek äppelbitarna i smör, strösocker, kanel och citronsaft. Rör i så det inte fastnar. Klart när äppelbitarna har mjuknat och ingen saft finns kvar.
6.
Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper eller använd två muffinsplåtar*. Ställ åt sidan.
7.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
8.
Blanda alla ingredienser till kanelfyllningen och bred över 2/3 delar av degplattan.
9.
Vik som treslag och kavla plattan jämnt.
10.
Skär i 2 cm tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare eller kniv.
11.
Rulla varje remsa och lägg i muffinsplåt. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.
12.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
13.
Blanda alla ingredienser till smultoppingen och ställ åt sidan.
14.
Med tummen eller skaften av en träslev gör en fördjupning i varje bulle och spritsa vaniljkräm i. Lägg över ca en matsked äppelfyllning och toppa med smul.
15.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter eller tills bullarna är klara och har fått en fin ljusbrun yta.
16.
Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!
1 1/2 tsk torrjäst
1 1/2 dl strösocker
150 g normal saltat smör
5 dl mjölk
1/2 tsk kardemumma malen
2 tsk vaniljsocker
9 dl + 6-7 dl vetemjöl
150 g normal saltat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl
2 msk kanel malen
1/3 sats hemmagjord crème pâtissière
1-2 äpplen skalade och tärnade
25 g smör
1/2 dl strösocker
2 tsk kanel malen
ca 1 msk citronsaft
1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
75 g normal saltat smör