back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Kanelfylld bananbröd

En saftig och god bananbröd med kanel, perfekt för att använda övermogna bananer. Enkelt att göra och kräver inga ovanliga ingredienser.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper eller smöra och mjöla. Jag kör alltid på papper för att lättare kunna ta ut kakorna.

    2.

    Vispa banan, ägg, olja, socker och vanilj i en skål.

    3.

    Strö över bikarbonat och salt och sist mjölet. För att undvika övervispa blanda i mjölet med en träslev eller spatula.

    4.

    Häll hälften av smeten i formen.

    5.

    Strö över 3/4 delar av söcker blandat med kanel.

    6.

    Häll över andra hälften av smeten och avsluta med resterande socker och kanel.

    7.

    Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 40-50 minuter beroende på ugn och form. Gör tandpetartestet men tänk på att brödet är lite kladdig just i mitten där man har lagt i kanelfyllningen.

    8.

    Låt brödet svalna under en kökshandduk.

    Ingredienser

    3 bananer

    1 ägg

    1 3/4 dl strösocker

    3/4 dl olja

    1 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk salt

    1 tsk bikarbonat

    3 1/2 dl mjöl

    3/4 dl strösocker

    1 msk malen kanel