KARAMELLFLAN TRES LECHES

karamellflan tres leches

Så så god. Karamell flan tres leches. Perfektion är min ödmjuka åsikt 🙈😉 Vad tycker du?

Antal: 12 bitar
Tid: 1,25 h

Ingredienser:

  • 1,75 dl mjölk 3 %
  • 5 ägg
  • 1,5 msk vaniljpasta eller en vaniljstång (skrapa fröna)
  • 1 burk (ca 380 g) osötad kondenserad mjölk
  • 1,5 burkar (ca 600 g) sötad kondenserad mjölk
  • 3 dl strösocker

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Ta fram en rund form ca 22 cm i diameter (ej avtagbara kanter utan hel) och ställ åt sidan.
  2. I en stor skål häll alla ingredienser förutom strösocker. Vispa med handvisp till en jämn smet.
  3.  I en kastrull på spisen smällt strösockret med några droppar vatten till karamell, den ska få en gyllenbrun färg. Blanda väldigt lite i.
  4. Häll den varma karamellen på en gång i botten på din form. Den stelnar annars ganska fort. Luta ev formen lite fram och tillbaka tills karamellen täcker hela botten.
  5. Häll smeten i formen och täck den med aluminiumfolie. Lägg din form i en större ugnsform med höga kanter.
  6. Häll kokande vatten i den stora formen så det går upp några centimeter.
  7. Grädda din flan i mitten av ugnen i vattenbadet för ca 1 timme. Den ska vara fast runt kanterna men lite dallrig i mitten (ej lös)
  8. Låt den svalna och sen stå i kylskåp för minst 3-4 timmar eller över natten.
  9. Innan servering dra ev med en vass kniv runt om kanterna och stjälp upp den på ett serveringsfat. Du sätter ett serveringsfat över och flippar den upp och ner.
  10. Servera till varje bit ev lite av karamellsåsen som bildas runt om kakan.

Tips! Viktigt att du inte flippar över kakan innan den har kallnat helt för den kommer gå sönder. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.