Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en långpanna ca 30×40 cm med bakplåtspapper
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en långpanna ca 30×40 cm med bakplåtspapper
2.
Häll mjölken över den varma smöret och låt det svalna
3.
Vispa ägg och strösocker pösigt, helst med en elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål. Tillsätt smör och mjölk och blanda med en slickepott till en jämn smet
4.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den är klar
5.
I en kastrull på spisen smält smöret, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl
6.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Med en sushipinne eller liknande gör håll i kakan
7.
Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna
8.
Låt kallna, dela och servera. Häll upp ett glas kall mjölk, ät och njut!
225 g smör, smält
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.25 dl kakao
3 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
75 g smör
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 – 3.5 dl florsocker
0.5 dl starkt bryggd kaffe
riven kokos till garnering