back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KÄRLEKSMUMS EN RIKTIG KÄRLEKSHISTORIA

  • 10 minuter + 20 minuter
  • 30 bitar

Kärleksmums, en riktig kärlekshistoria. Kalla den kärlek vid första ögonblicket eller rättare sagt vid första tugga. Jag blev helt kär i dessa saftiga kärleksmums så fort jag hade bakat de.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en långpanna ca 30×40 cm med bakplåtspapper.

2.

Häll mjölken över den varma smöret och låt det svalna.

3.

Vispa ägg och strösocker pösigt, helst med en elvisp.

4.

Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda med en slickepott till en jämn smet.

5.

Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

6.

I en kastrull på spisen smält smöret, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl.

7.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Med en sushipinne eller liknande gör håll i kakan.

8.

Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

9.

Häll upp ett glas kall mjölk, ät och njut!

Ingredienser

Smet

225 g smör, smält

2 dl mjölk

4 ägg

4 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 1/4 dl kakao

3 tsk bakpulver

5 1/2 dl vetemjöls

Glasyr

75 g smör

3/4 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

3 – 3 ½ dl florsocker

1/2 dl starkt bryggd kaffe

riven kokos till garnering