back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KÄRLEKSMUMS SNITTAR

En kombination av kärleksmums och knapriga snittar som gör dessa småkakor magiskt goda. Med ingredienser som Dansukker Svenskt Strösocker, Mörk Sirap, Vaniljsocker och kakao får kakorna en spröd och fyllig aromatisk karamellsmak.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Arbeta ihop alla ingredienser till kakorna till en smidig deg. Rulla sedan degen till 4 längder och lägg på plåt.

    3.

    Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut kakorna och skär sned igenom längderna med en pizzaskärare. Blir svårare när kakorna har kallnat. Låt dem kallna helt.

    4.

    Smält smöret till glasyren och blanda ner resten av ingredienserna, förutom riven kokos. Låt svalna och stelna lite i kylen.

    5.

    Bred krämen över längderna och toppa med kokos. Låt stelna i kylen och skär sedan i snittar.

    Ingredienser

    200 g smör

    4 1/2- 5 dl vetemjöl

    2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

    4 1/2 msk kakao

    3 msk Dansukker Svensk Mörk Sirap

    2 tsk Dansukker Vaniljsocker

    2 tsk bakpulver

    2 krm salt

    75 g smör

    1/2 dl kakao

    1/2 dl espresso

    3 dl Dansukker Florsocker

    2 tsk Dansukker Vaniljsocker

    - riven kokos