back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KÄRLEKSMUMS­SNITTAR

  • 30 personer

Hybridkakor måste vara de godaste kakorna, du får ju trots allt det bästa av två världar. Idag blir en kombination av kärleksmums och knapriga snittar. Så låt mig presentera kärleksmumssnittar.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Arbeta ihop alla ingredienser till kakorna till en smidig deg. Rulla sedan degen till 4 längder och lägg på plåt.

3.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut kakorna och skär sned igenom längderna med en pizzaskärare. Blir svårare när kakorna har kallnat. Låt dem kallna helt.

4.

Smält smöret till glasyren och blanda ner resten av ingredienserna, förutom riven kokos. Låt svalna och stelna lite i kylen.

5.

Bred krämen över längderna och toppa med kokos. Låt stelna i kylen och skär sedan i snittar.

Ingredienser

Deg

200 g smör

4.5 - 5 dl vetemjöl

2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

4.5 msk kakao

3 msk Dansukker Svensk Mörk Sirap

2 tsk Dansukker Vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 krm salt

Glasyr

75 g smör

0.5 dl kakao

0.5 dl stark espresso

3 dl Dansukker Florsocker

2 tsk Dansukker Vaniljsocker

riven kokos