Blanda jäst med ca 1 dl fingervarm mjölk och lite socker i en skål.
Kesofyllda vetebullar eller snurror fyllda med keso, doft av vanilj och färsk citron. En god och aromatisk bakelse.
1.
Blanda jäst med ca 1 dl fingervarm mjölk och lite socker i en skål.
2.
Blanda sen med 100 g mjöl till en liten deg som ska jäsa ca 15 minuter.
3.
Häll i resten av mjölet och äggen som du hade vispat med resten av sockret och salt innan.
4.
Knåda ihop och häll lite i taget av den varma mjölken. Häll i oljan sist.
5.
Jäs under kökshandduk till dubbel storlek.
6.
Låt keson rinna av i en durkskål.
7.
Blanda keso med socker, vanilj, äggulorna och riven citron.
8.
När degn har jäst färdigt delar du den i mindre bitar som ska rullas till bollar och plattas till cirklar ca 15 cm.
9.
Dela varje cirkel i 6 delar enligt bilden.
10.
Lägg en klick fyllning i mitten, ca 1-2 msk, och lägg degen omlott som rosblad runt fyllningen.
11.
Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt.
12.
När du har gjort alla bullar jäs dem ev i 5 minuter.
13.
Grädda dem i mitten av ugnen i förvärmd ugn i 200 grader i ca 30 minuter.
14.
Strö över lite florsocker när dem har kallnat.
500 g mjöl
25 g jäst
2-2,5 dl mjölk
3 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl olja
riven skal citron
1 tsk salt
500 g keso
1,5 dl strösocker
2 st äggulor
vaniljsocker
riven skal citron
ströbröd
mannagryn