back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Kesofyllda vetebullar

Kesofyllda vetebullar eller snurror fyllda med keso, doft av vanilj och färsk citron. En god och aromatisk bakelse.

    Hur

    1.

    Blanda jäst med ca 1 dl fingervarm mjölk och lite socker i en skål.

    2.

    Blanda sen med 100 g mjöl till en liten deg som ska jäsa ca 15 minuter.

    3.

    Häll i resten av mjölet och äggen som du hade vispat med resten av sockret och salt innan.

    4.

    Knåda ihop och häll lite i taget av den varma mjölken. Häll i oljan sist.

    5.

    Jäs under kökshandduk till dubbel storlek.

    6.

    Låt keson rinna av i en durkskål.

    7.

    Blanda keso med socker, vanilj, äggulorna och riven citron.

    8.

    När degn har jäst färdigt delar du den i mindre bitar som ska rullas till bollar och plattas till cirklar ca 15 cm.

    9.

    Dela varje cirkel i 6 delar enligt bilden.

    10.

    Lägg en klick fyllning i mitten, ca 1-2 msk, och lägg degen omlott som rosblad runt fyllningen.

    11.

    Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt.

    12.

    När du har gjort alla bullar jäs dem ev i 5 minuter.

    13.

    Grädda dem i mitten av ugnen i förvärmd ugn i 200 grader i ca 30 minuter.

    14.

    Strö över lite florsocker när dem har kallnat.

    Ingredienser

    500 g mjöl

    25 g jäst

    2-2,5 dl mjölk

    3 st ägg

    1 dl strösocker

    0,5 dl olja

    riven skal citron

    1 tsk salt

    500 g keso

    1,5 dl strösocker

    2 st äggulor

    vaniljsocker

    riven skal citron

    ströbröd

    mannagryn