back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KIKÄRTSGRYTA GARAM MASALA

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 4 personer

Kikärtsgryta garam masala. En enkel vegetarisk/vegansk rätt som smakar helt underbart. Du måste testa

Hur

Gör så här

1.

Värm olja och smör i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs några minuter. Rör i då och då

2.

Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili och spiskummin. Rör i. Häll över krossade tomater och jordnötssmör. Blanda väl. Låt puttra under lock ett par min

3.

Häll allt i en matberedare eller blender och mixa fint till sås

4.

Värm olja och smör i stekpanna. Tillsätt finhackad rödlök och fräs en minut. Tillsätt kikärtorna och tomatröran. Tillsätt ev mer vatten om det är för tjock

5.

Salta och peppra efter smak. Låt grytan puttra under lock ett par minuter. Rör i då och då

6.

Toppa med grönt och ev färsk chili. Servera med gott bröd eller kokt ris eller bulgur

Ingredienser

Ingredienser

3 msk olivolja

1 msk smör

1 grovhackad rödlök

2 st grovhackade vitlöksklyftor

1 cm ingefära, skalad och grovhackad

450 g kokta kikärtor avrunna

1 tsk garam masala

0,5 tsk chiliflakes

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk spiskummin

1 burk krossade eller hela tomater

3-4 msk jordnötssmör

3 msk olivolja

2 msk smör

1 finhackad rödlök

Salt och peppar efter smak

Finhackad koriander eller persilja

ev färsk chili att toppa med

Till servering

Gott bröd, kokt ris eller bulgur för fyra personer