Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
Det enda recept på kladdkaka du behöver. Det här är himmelen i en enda tugga. Testa.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
2.
Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.
3.
I en kastrull på spisen värm smör och vispgrädde. Rör i emellanåt. Så fort smöret har smällt tillsätt chokladen och rör i kontinuerligt.
4.
Ta bort från spisen och tillsätt all socker. Blanda jämt.
5.
Tillsätt ett ägg i taget . Vispa kraftigt så inte äggen blir till äggröra på grund av värmen.
6.
Häll i vetemjöl och blanda till en jämn smet.
7.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Kakan ska vara klar på kanten och ytan men kännas fortfarande mjuk i mitten.
8.
Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk och sen vila i kylskåp i minst en timme.
9.
Servera den riktigt kall. Toppa med vispad grädde och garnera ev med choklad för en lyxig festlig känsla. NJUT
100 g normalsaltat smör
1.5 dl vispgrädde
300 g mörk choklad av bra kvalité
1 dl Muscovadosocker, ljust eller mörkt (annars strösocker)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 st ägg
1 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
Chokladkulor, riven eller hyvlad