back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KLADDKAKA DELUXE

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 10 personer

Det enda recept på kladdkaka du behöver. Det här är himmelen i en enda tugga. Testa.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

2.

Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper, både botten och kanter. Ställ åt sidan.

3.

I en kastrull på spisen värm smör och vispgrädde. Rör i emellanåt. Så fort smöret har smällt tillsätt chokladen och rör i kontinuerligt.

4.

Ta bort från spisen och tillsätt all socker. Blanda jämt.

5.

Tillsätt ett ägg i taget . Vispa kraftigt så inte äggen blir till äggröra på grund av värmen.

6.

Häll i vetemjöl och blanda till en jämn smet.

7.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Kakan ska vara klar på kanten och ytan men kännas fortfarande mjuk i mitten.

8.

Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk och sen vila i kylskåp i minst en timme.

9.

Servera den riktigt kall. Toppa med vispad grädde och garnera ev med choklad för en lyxig festlig känsla. NJUT

Ingredienser

Smet

100 g normalsaltat smör

1.5 dl vispgrädde

300 g mörk choklad av bra kvalité

1 dl Muscovadosocker, ljust eller mörkt (annars strösocker)

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 st ägg

1 dl vetemjöl

Topping och garnering

2 dl vispgrädde

Chokladkulor, riven eller hyvlad