Blanda ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke
En gammal klassiker, alltid lika uppskattad hemma och som jag bakar alldeles för sällan. Kladdkaka eller kladdis som barnen kallade den när de var små.
1.
Blanda ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke
2.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet
3.
Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en jämn smet
4.
Häll smeten i en smord och bröad form
5.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter
6.
Låt svalna och servera gärna med vispad grädde eller glass
100 g smör
100 g choklad
2 st ägg
2 msk ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
2 krm salt
florsocker till garnering
ev vaniljglass eller vispad grädde till servering