Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Superlätt att lyxa till kladdkaka med chokladmousse från DrOetker. Gör som jag gör och byt ut hälften av mjölken mot vispgrädde för en ännu godare mousse. Jättelätt att spritsa och så god och chokladig smak. Alltså choklad på choklad, finns det någonting bättre än det? Kanske ett extra lager choklad.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och väggarna av en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen.
3.
Lägg i chokladen och rör om tills den smälter.
4.
Häll i muscovadosocker, strösocker och sirap i chokladsmeten. Rör till en jämn smet.
5.
Tillsätt äggen till chokladsmeten och blanda jämnt.
6.
Vänd ner de torra varorna och blanda till en klumpfri smet.
7.
Häll smeten i formen och jämna till ytan.
8.
Grädda i mitten av ugnen för cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
9.
Låt kakan kallna helt i formen.
10.
Vispa chokladmoussen enligt anvisningarna på förpackningen.
11.
Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och garnera kakan efter tycke.
12.
Strö över chokladströssel.
13.
Kakan förvaras kallt till servering.
100 g smör
100 g choklad
2 st ägg
2 msk ljus sirap
1 dl muscovadosocker
2/3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk DrOetker vaniljpasta
2 krm salt
1 påse DrOetker choklad tårtmousse
2 1/2 dl mjölk
hälften vispgrädde
DrOetker chokladströssel