I en kastrull på spisen värm mjölk, smör och karameller. Rör i regelbundet tills karamellerna har smält och du får en len sås.
Du vet ett sånt tillfälle när man bara kommer på bästa snacksen? Var så sugen på något gott häromkvällen så jag visste inte vad jag skulle göra. Dessa kokostoppar med salt karamell och choklad passade perfekt för att stilla sötsuget. Tror jag fick till det perfekta receptet med mer eller mindre ändringar. Kakorna blev supergoda.
1.
I en kastrull på spisen värm mjölk, smör och karameller. Rör i regelbundet tills karamellerna har smält och du får en len sås.
2.
Ta bort från plattan och tillsätt kokos. Blanda i ordentligt.
3.
Tillsätt ev mer kokos. Du ska ha en mjuk smet men som inte klibbar.
4.
Ta ca 1 msk smet och rulla till en boll. Lägg den på bakplåtspapper.
5.
Upprepa med resterande smet.
6.
Låt bollarna svalna helt.
7.
Värm chokladen i mikron 15 sekunder åt gången. Rör om emellan.
8.
Doppa botten på varje kokostopp i choklad och ställ tillbaka på bakplåtspapper.
9.
Ringla choklad över topparna och strö över flingsalt.
10.
Låt kokostopparna kallna helt innan du lägger i en låda med lock och förvarar svalt.
0.25 dl mjölk
40 g smör
20- 25 stycken gräddkolor , mjuka karameller
ca 150 g riven kokos
100 g mjölkchoklad
flingsalt