Lägg gelatinbladen i kallt vatten för ca 3-4 minuter.
En enkel och god vanilj pannacotta recept som kan varieras med olika smaker och garneringar. Perfekt som dessert!
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten för ca 3-4 minuter.
2.
Koka grädde och socker i en kastrull och lägg i gelatinet.
3.
Rör om tills gelatinen har smält.
4.
Skrapa vaniljstånget med en kniv så du får ut fröna.
5.
Lägg dem i gräddet och låt det svalna något. Har du inte vaniljstång kan du blanda i vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker.
6.
Häll ut i fina glas, skålar eller formar.
7.
Ställ kallt i ca 2-3 timmar tills den stelnar.
8.
Garnera med frukt eller bär, sås, mouse eller vispat grädde.
9.
Vill du sätta smak eller färg på din pannacotta blandar du i den det innan du portionerar.
10.
Sätt smak på din pannacotta med smält choklad, kakao, essens, likör eller konjak, bärmousse, saffran, lakris...
11.
Garneringen ska alltid göras när pannacottan har stelnat annars finns det risk att den sjunker till botten.
2 gelatinblad
5 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 äkta vaniljstång