back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KÖRSBÄR CLAFOUTIS MED KARDEMUMMA

En enkel fransk efterrätt med körsbär som du lägger i en form och häller en pannkaksliknande smet över. Super enkelt och super gott! Passar perfekt som efterrätt.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 º. Klä en rund form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa ägg, socker kardemumma och vaniljsocker.

    3.

    Tillsätt salt och mjöl och vispa jämt.

    4.

    Under fortsatt vispning tillsätt yoghurt och mjölk.

    5.

    Lägg ca 3/4 delar av körsbären i botten på formen.

    6.

    Häll smeten över körsbär.

    7.

    Toppa med resterande bär.

    8.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 30-40 minuter, beroende på ugn.

    9.

    Clafoutis puffar upp.

    10.

    Ta ut och låt den kallna helt i formen.

    11.

    Skär i stora bitar för det kommer behövas.

    12.

    Sikta florsocker över.

    Ingredienser

    3 ägg

    1 2/3 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    1/2 tsk malen kardemumma

    1 nypa salt

    1 1/2 dl vetemjöl

    2 dl yoghurt eller creme fraiche

    1 1/2 dl mjölk eller grädde

    ca 300 g körsbär urkärnade och delade i halvor

    florsocker att sikta över