back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KRÄMIG JORDGUBBSGLASS

  • 15 minuter
  • 6 portioner

Krämig jordgubbsglass som är enkel att göra utan glassmaskin och med få ingredienser. Perfekt till midsommar!

    Hur

    Gör så här

    1.

    Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka

    2.

    Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna

    3.

    I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och Glykossirap.

    4.

    Tillsätt hälften av jordgubbssåsen och vänd försiktigt med en slickepott

    5.

    Häll glassen i en form och skedda över resterande jordgubbssås. Rör lätt på ytan

    6.

    Plasta in formen och ställ i frysen i minst 6 timmar

    7.

    Ta fram glassen minst 30 minuter innan servering

    Ingredienser

    Glass

    3 msk Glykossirap

    2 dl kondenserad mjölk

    2 tsk vaniljsocker

    4 dl vispgrädde

    Jordgubbssås

    250 g färska svenska jordgubbar rensade

    0,5 dl Gelésocker 

    1 msk färsk citronsaft