Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka
Krämig jordgubbsglass som är enkel att göra utan glassmaskin och med få ingredienser. Perfekt till midsommar!
1.
Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka
2.
Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna
3.
I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och Glykossirap.
4.
Tillsätt hälften av jordgubbssåsen och vänd försiktigt med en slickepott
5.
Häll glassen i en form och skedda över resterande jordgubbssås. Rör lätt på ytan
6.
Plasta in formen och ställ i frysen i minst 6 timmar
7.
Ta fram glassen minst 30 minuter innan servering
3 msk Glykossirap
2 dl kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
250 g färska svenska jordgubbar rensade
0,5 dl Gelésocker
1 msk färsk citronsaft