Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En läcker kvargkaka med mandelspån som är enkel att göra och perfekt för fika eller dessert. Betygsatt som SSSSS+++ och passar för 16 bitar.
1.
Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
3.
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.
4.
Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.
5.
Häll fyllningen över den delvis bakade kakbotten.
6.
Strö över mandelspån och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat, och ytan känns torr.
7.
Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.
3 1/4 vetemjöl
1 1/4 florsocker
115 normal saltat smör
3 stora ägg
1 1/4 strösocker
2 vaniljpasta
300 kvarg naturell
1 vetemjöl
1/2 citronskal
1 mandelspån