back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KVARGKAKA MED MANDELSPÅN

En läcker kvargkaka med mandelspån som är enkel att göra och perfekt för fika eller dessert. Betygsatt som SSSSS+++ och passar för 16 bitar.

    Hur

    1.

    Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.

    3.

    Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i 20 minuter.

    4.

    Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.

    5.

    Häll fyllningen över den delvis bakade kakbotten.

    6.

    Strö över mandelspån och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat, och ytan känns torr.

    7.

    Kyl helt, skär i rutor och sikta över florsocker innan servering.

    Ingredienser

    3 1/4 vetemjöl

    1 1/4 florsocker

    115 normal saltat smör

    3 stora ägg

    1 1/4 strösocker

    2 vaniljpasta

    300 kvarg naturell

    1 vetemjöl

    1/2 citronskal

    1 mandelspån