back-button

Simona Muntean

Picture of the author

LYXIG MOROTSKAKA

En saftig morotskaka med sammetslen färskost frosting. Enkelt att göra och lyxig i smaken.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rektangulär form, 20X30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda i en bunke vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker samt ev malen kanel.

    3.

    I en annan bunke vispa luftigt äggen och strösocker. Vispa de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda i sist smör och rivna morötter.

    4.

    Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat och fått fin färg. Låt den kallna i formen under en kökshandduk innan du skär den i bitar eller frostar.

    5.

    Under tiden förbered frostingen. Vispa smöret vit och fluffigt. Vispa färskosten och blanda med smöret. Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången. Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist.

    6.

    Bred eller spritsa frostingen över den kalla kakan och dela i bitar. Förvaras svalt i kylskåp i låda med lock eller väl inplastad.

    Ingredienser

    4 dl mjöl

    4 tsk bakpulver

    4 tsk vaniljsocker

    4 dl strösocker

    4 ägg

    0,5 tsk kanel

    6 dl morötter

    200 g smör

    300 g Philadelphia ost

    2 dl florsocker