Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rektangulär form, 20X30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En saftig morotskaka med sammetslen färskost frosting. Enkelt att göra och lyxig i smaken.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rektangulär form, 20X30 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda i en bunke vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker samt ev malen kanel.
3.
I en annan bunke vispa luftigt äggen och strösocker. Vispa de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda i sist smör och rivna morötter.
4.
Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat och fått fin färg. Låt den kallna i formen under en kökshandduk innan du skär den i bitar eller frostar.
5.
Under tiden förbered frostingen. Vispa smöret vit och fluffigt. Vispa färskosten och blanda med smöret. Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången. Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist.
6.
Bred eller spritsa frostingen över den kalla kakan och dela i bitar. Förvaras svalt i kylskåp i låda med lock eller väl inplastad.
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl strösocker
4 ägg
0,5 tsk kanel
6 dl morötter
200 g smör
300 g Philadelphia ost
2 dl florsocker