back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Madeleine

Små söta kakor att bjuda till. Eller varför inte behålla allt för sig själv? En sats ger ganska så många så man kan dela med sig. Och baka igen... Jag älskar både smaken av vanilj, lite kompakt, sockerkaka och den gulliga formen.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º.

    2.

    Smörj formarna med lite olja eller smält smör.

    3.

    Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, smöret och mjölken under fortsatt vispning. Vispa sist i mjölet blandat med bakpulver.

    4.

    Fyll formarna till hälften. Använd en spritspåse för enklare hantering.

    5.

    Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på ugnen. Kakorna ska få en fin brun färg runt om. Låt dem svalna under en kökshandduk innan du siktar över florsocker och serverar.

    6.

    Ringla över smält choklad eller doppa halva kakan i choklad och strö över hackade nötter eller strössel efter önskemål.

    Ingredienser

    100 g smält och avsvalnat smör

    3 ägg

    1,75 dl strösocker

    1 dl mjölk

    2 tsk bakpulver

    1 tsk vaniljsocker

    5,5 dl mjöl

    florsocker till garnering