back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MANDELKAKA

En enkel mandelkaka som är snabb att svänga ihop. Alla ingredienser blandas i en skål och sedan gräddas kakan i ugnen. Gräddningstiden kan variera beroende på ugnen.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    I en stor skål häll alla ingredienser till smeten förutom vatten.

    3.

    Tillsätt det varma vattnet och blanda väl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över mandelspån.

    4.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter eller till en provsticka kommer ut torr.

    5.

    Ta ut formen och låt kakan svalna i den. Låt kakan kallna helt på galler under en kökshandduk.

    6.

    Sikta över florsocker innan servering.

    Ingredienser

    3 dl vetemjöl

    2 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    1 dl mjölk

    2 ägg

    2/3 dl rapsolja

    1 1/2 tsk bakpulver

    1 1/2 dl ljummet vatten

    1 dl mandelspån

    till garnering florsocker