back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MARÄNGRULLE MED APELSINCURD OCH HALLON

Glutenfri marängrulle med apelsincurd och hallon som smälter bokstavligen i munnen. En superenkel rulltårta att baka som kan garneras med florsocker, choklad och färska hallon. Perfekt att frysa in för att alltid ha fika till hands.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en fast maräng. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare två minuter.

    3.

    Blanda mandelmjöl och maizena ordentligt. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen, använd en slickepott eller sked.

    4.

    Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret.

    5.

    Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 18-20 minuter tills marängen har fått en fin färg.

    6.

    Ta ut plåten och låt marängen svalna. Vänd upp på ett bakplåtspapper så att du har undersidan uppåt. Låt kallna helt tills du förbereder fyllningen.

    7.

    Vispa grädden till hårda toppar. Bred apelsincurd över botten och sen grädden över. Strö färska hallon. Rulla ihop som en rulltårta.

    8.

    Pudra rullen med florsocker och ringla över lite smält choklad. Förvaras i kylskåpet och kan även frysas in. Låt tina upp i rumstemperatur i 30 minuter innan serveringen.

    9.

    Garnera med färska hallon och citronmeliss blad vid servering.

    Ingredienser

    4 äggvitor

    2 strösocker

    2 mandelmjöl

    1/2 maizena mjöl

    3 apelsincurd

    3 vispgrädde

    att sikta över den färdiga rulltårta florsocker

    50 mörk choklad

    200 färska hallon

    citronmeliss