Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en rund form.
En mjuk kaka med smak av havre och mandel, bakad på skrädmjöl från Mårbacka.
1.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en rund form.
2.
Blanda skrädmjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
3.
Rör smör och socker poröst.
4.
Rör ner äggen ett i taget och vispa snabbt emellan.
5.
Tillsätt mjölblandningen och vispa lätt.
6.
Rör ner mjölk och bittermandelolja/mandelessens och vispa lätt till en jämn smet.
7.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen (andra falsen) för cirka 40 - 50 minuter, beroende på ugn.
8.
Låt kakan svalna i formen för ca 10-15 minuter sen ta ut och låt den kallna på galler.
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
5 dl skrädmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
3 droppar bittermandelolja