back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Marmorerad sockerkaka med Matcha japanskt grönt te

En sockerkaka med matcha japanskt grönt te som ger en mild och vacker smak. Perfekt för de som gillar grönt te och sötsaker.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm.

    2.

    Vispa smör med socker luftigt och vitt, va 5 minuter.

    3.

    Vispa i äggen, en i taget. Vispa mellan varje ägg tills smeten är jämn.

    4.

    Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och sikta i en skål.

    5.

    Vispa mjölblandningen i smeten, i tre omgångar, vispa lätt emellan.

    6.

    Fördela smeten i 2 skålar och blanda matcha te i den ena.

    7.

    Häll smeten i formen, växelvis, och rör lite lätt med en gaffel eller spetsen på en kniv så du får till en swirl (snurr) mönster.

    8.

    Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torrt.

    9.

    Låt sockerkakan svalna i formen under en handduk i minst 20-30 minuter innan du tar ut den och skär i skivor.

    Ingredienser

    180 g rumstempererat smör

    180 g strösocker

    3 stora ägg

    180 g mjöl

    2 tsk vaniljsocker

    1 1/2 tsk bakpulver

    1 1/2 msk Matcha grönt te