back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Marshmallowfondant

Marshmallowsfondant är en god och lätt att arbeta med alternativ till sugarpaste. Detta recept ger en sats på ca 1 254 g och är perfekt för att täcka tårtor.

    Hur

    1.

    I en plastskål lägg marshmallows med vatten och kokosfett. Micra 30 sekunder i taget. När de har smält, blanda med en slev ordentligt. Om du vill färga mmf från början, tillsätt några droppar av önskad färg och blanda väl.

    2.

    I köksassistenten häll florsockret och sedan de smälta marshmallowsen. Kör tills det är väl blandat och har konsistensen av mjukglass eller kletig tuggummi, cirka 3-4 minuter.

    3.

    Smörj plastfolie med lite olja eller kokosfett innan du häller mmf på. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur i minst 6 timmar, helst över natten.

    4.

    Knåda mmf mjuk när den ska användas. Om den är för hård från början kan den micras några sekunder. Använd handskar och lite kokosfett för att knåda den till en mjuk och elastisk konsistens.

    5.

    Använd potatismjöl eller maizena när du ska kavla den ut för att täcka tårtan.

    Ingredienser

    400 g marshmallows Eldorado (finns på Willys eller Hemköp) eller ICAs egna

    1 msk eller 20 g kokosfett

    2,75 msk vatten

     880 g florsocker