Förbered krämen genom att vispa den uppmjukade färskosten och kondenserad mjölken tills de är väl kombinerade.
En läcker tortillatårta med krämig fyllning och dekor av frukt och choklad. Perfekt för festliga tillfällen!
1.
Förbered krämen genom att vispa den uppmjukade färskosten och kondenserad mjölken tills de är väl kombinerade.
2.
Tillsätt crème fraiche och vanilj samt smält gelatin och blanda väl.
3.
I en annan kyld skål, vispa grädden med florsocker.
4.
Vänd försiktigt vispgrädden i resten av glasyren.
5.
Täck kanterna på serveringsfatet med aluminiumfolie.
6.
Placera en klick av glasyren i mitten av fatet, bara för att hålla tårtan på plats.
7.
Varva bottnarna med ca 1 ½ – 2 dl kräm och sprid den runt jämnt. Avsluta med kräm.
8.
Som du placerar bottnarna ovanpå varandra, kommer en del av krämen rinna ut på sidorna. Sprid ut jämnt över sidorna med en slickepott.
9.
Med en sked ta krämen som har runnit ner i fatet och häll över toppen på tårtan och runt sidorna. Upprepa några gånger tills krämen går in i tårtan.
10.
Jag tryckte ihop tårtan i en tårtring och lätt den safta till sig över natten.
11.
Med en matsked och en bakpensel strö toppen och sidorna på tårtan med kaksmulor tills hela tårtan är kläd i smulor.
12.
Dekorera tårtan efter tycke med vitchoklad, vispgrädde och ev färska frukt eller bär. Tårtan håller sig saftig och god i minst en vecka om du förvarar den kallt.
8 tortilla bröd
115 g färskost Philadelphia
4 dl crème fraiche
1/2 burk (395 g) kondenserad mjölk
3 dl vispad grädde
efter smak florsocker
1 msk gelatinpulver
6-8 Digestive kex