back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Mini browniebitar med dulce de leche frosting

Lyxiga browniebitar med en krämig dulce de leche frosting, perfekt som en finare efterrätt som kan ersätta tårta eller paj. Enkla att dekorera och roliga att göra!

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 175C. Smörj en 23x30 cm ugnsform och klä den med bakplåtspapper för att lättare kunna ta ut kakan när den är gräddad.

    2.

    Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter. I en annan skål, blanda mjöl, kakao och ev mjölkpulver.

    3.

    Tillsätt smöret till ägg blandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och ev Oreo kexen grovt smulade. Vispa tills smeten precis går ihop.

    4.

    Häll browniesmeten i den förberedda ugnsformen och grädda längst ner i ugnen i ca 35 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut kakan. Låt svalna helt innan du skär upp kakan i mumsbitar.

    5.

    Under tiden vispa smöret fluffigt och vitt, ca 4-5 minuter. Blanda i dulce de leche under fortsatt vispning.

    6.

    Spritsa med en rostyl en ros på varje browniebit.

    Ingredienser

    225 g smör

    4 ägg

    4 dl socker

    1,5 dl mjöl

    1/4 tsk salt

    2 dl kakao

    2 tsp vaniljextrakt

    20 Oreokex

    ca 1/2 burk karamelliserad mjölk

    150 g smör