Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en rund form. Sätt bakplåtspapper i botten på formen framför allt om den inte har löstagbara kanter.
efter Mirakel Kokospaj och Mirakel Vaniljkaka låt mig presentera för er Mirakel Cheesecake. En super enkel cheesecake. Blanda till en smet i blender eller med elvisp och i ugnen kommer det att bildas en skal, medans den gräddas. Du slipper flera moment med att göra botten, grädda den, blanda till fyllningen och grädda den igen. Med denna recept behöver du inte göra det längre. Smaken på cheesecaken påminner om New York cheesecake, len och krämig. Du kan baka cheesecaken flera dagar innan den ska serveras, förvara den bara kallt i kylskåpet. Älskar att baka desserter som kan göras i förväg så jag har mindre att göra och tänka på den dagen jag har gäster på middagen. Vetskapen att denna väntar snällt in i kylen på att bli serverad ger mig en skön känsla och lugn. Slippa stressa över desserten.
1.
Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en rund form. Sätt bakplåtspapper i botten på formen framför allt om den inte har löstagbara kanter.
2.
Blanda ägg med strösocker, vanilj, mjölk eller grädde, mjöl, bakpulver och smör och vispa ca 30 sekunder.
3.
Tillsätt färskost och vispa i ytterligare ca 1-2 minuter beroende på hastighet.
4.
Häll smeten i formen och tänk på att formen måste vara minst 2- 3 cm högre än smeten för att inte rinna ut. Cheesecaken kommer att växa, bli fluffig under gräddningen.
5.
Grädda i mitten av ugnen för 40 – 45 minuter tills en tandpetare kommer ut torr.
6.
Cheesecake kommer att sätta sig och sjunka i mitten när den har kallnat.
2 stora ägg
2 dl strösocker
1.75 dl mjölk eller grädde ( jag använde hälften var)
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 rejäla matskedar smör rumstempererat
500 g Philadelphia färskost naturell