back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MIRAKEL KOKOSPAJ

  • 10 personer

It’s a miracle! It’s impossible! Men ändå sant. Den här pajer gör sitt eget skal under gräddningen i ugnen. En smet som blir till ett tunt pajskal, krämig vanilj custard puddingaktig och en knaprig, knackig smörig toppen. Den här pajen är så enkelt att göra och så fantastiskt god. Den ”omöjliga” kokospajen. Det är så sant. Det är omöjligt att misslyckas baka den eller misslyckas som värd om du skulle servera till dina gäster. Att jag bakade den två gånger inom loppet av 6 timmar säger en del.  

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och smörj en paj form . Ställ åt sidan.

2.

I en hög skål eller blender blanda alla ingredienser och vispa jämt ca 2-3 minuter.

3.

Häl smeten i formen och låt stå ett par minuter.

4.

Strö över kokos och grädda i mitten av ugnen för ca 35- 40 minuter. Pajen är klar när en tandpetare är torr vid kanten. Min tog exakt 35 minuter.

5.

Om den börjat bli brunt på toppen för tidigt täck pajen med aluminium folie under resten av gräddningstiden.

6.

Låt pajen kallna helt innan servering.

Ingredienser

Ingredienser

en burk sötad kondenserad mjölk

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde (*fungerar att ersätta med mjölk om du inte vill eller har grädde hemma)

3 stora ägg

1 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

en nypa salt

50 g smör rumstempererat

ca 1.5 dl riven kokos att strö över