back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJÖLK- OCH SOCKERFRIA PANNKAKOR PÅ MJÖL AV VETE OCH ROTFRUKTER FYLLDA MED BAREBELLS GODA HASSELNÖTSKRÄM

Nyttiga pannkakor gjorda med mjöl av vete och rotfrukter, fyllda med Barebells goda hasselnötskräm. Ett hälsosamt och gott alternativ till traditionella pannkakor.

    Hur

    1.

    Vispa snabbt alla ingredienser till smeten. Den ska vara tjockflytande typ som filmjölk.

    2.

    Heta upp pannan och pensla med olja.

    3.

    Häll ca en släv smet och vänd pannan runt så smeten fördelas jämnt i pannan.

    4.

    Grädda ca 1 minut på ena sidan tills smeten stelnar ordentligt och vänd sen med en spatula.

    5.

    Grädda ytterligare en minut på andra sidan.

    6.

    Lägg på en tallrik och sätt ett lock över för att hålla pannkakorna varma.

    7.

    Grädda alla.

    8.

    Bre hasselnötskräm på varje pannkaka innan du rullar.

    9.

    Eller värm en halv burk med Barebells hasselnötskräm och ringla över pannkakorna.

    10.

    Servera ev med färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 ägg

    2 1/2 dl vetemjöl med fotfrukter Kungsörnen

    6-7 dl mineralvatten naturell smak

    1 knivsudd salt

    rapsolja till stekning