back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJUK CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSKRÄM

  • 45 minuter
  • 16 bitar

Mjuk chokladkaka med jordnötskräm. Bara för att denna måndag är en skitdag. Näää inte bara därför så klart.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.

3.

Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.

4.

Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.

5.

Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.

6.

Låt kallna innan du gör krämen.

7.

Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde under fortsatt vispning.

8.

Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan. Garnera och skär i lagom stora bitar.

9.

Förvaras i kylskåp i låda med lock.

Ingredienser

Kaka

125 g normal saltat smör

2 dl strösocker

2 äggvitor

2.5 dl filmjölk

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

0.5 dl osötad kakao

1 tsk bikarbonat

Kräm

100 g normal saltat smör

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

2 dl jordnötssmör

0.5 dl vispgrädde

Garnering

hackade nötter eller chokladströssel