Tog mitt recept på mjuk vaniljkaka och gjorde om det till chokladkaka. Den blev saftig och god. Då piffade jag upp den med en god kräm. Det blev succé! Mjuk chokladkaka med jordnötssmörkräm. Enkelt, gott och lyxigt på mindre än en timme. Du måste bara testa denna!
MJUK CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSSMÖRKRÄM
Antal: 16 bitar Tid: ca 45 minuter
Botten:
125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
2 dl strösocker
2 äggvitor
2 1/2 dl filmjölk
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 dl osötad kakao
1 tsk bikarbonat
Kräm:
100 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 dl jordnötssmör
1/2 dl vispgrädde
Garnering:
hackade nötter eller chokladströssel
INSTRUKTIONER:
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.
Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
Låt kallna innan du gör krämen.
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde under fortsatt vispning.
Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan. Garnera och skär i lagom stora bitar.