back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJUK CHOKLADKAKA MED JORDNÖTSSMÖRKRÄM

En saftig och god chokladkaka med jordnötssmörkräm, enkelt, gott och lyxigt på mindre än en timme.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.

    3.

    Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämnt med en slickepott.

    4.

    Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.

    5.

    Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.

    6.

    Låt kallna innan du gör krämen.

    7.

    Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde under fortsatt vispning.

    8.

    Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan. Garnera och skär i lagom stora bitar.

    9.

    Förvaras i kylskåp i låda med lock.

    Ingredienser

    normal saltat smör

    strösocker

    äggvitor

    filmjölk

    vaniljsocker

    vetemjöl

    osötad kakao

    bikarbonat

    normal saltat smör

    vaniljsocker

    florsocker

    jordnötssmör

    vispgrädde

    hackade nötter eller chokladströssel