Sätt ugnen på 175º C och olja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter
En saftig och mjuk pepparkaka som passar perfekt till adventsfikat. Enkelt recept med härliga pepparkakskryddor.
1.
Sätt ugnen på 175º C och olja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter
2.
Blanda alla ingredienser till pepparkakskryddan i en liten skål och ställ åt sidan.
3.
Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor kastrull, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.
4.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Kolla kakan de sista 10-15 minuterna för att se om den är klar. Lita inte på tiden i receptet utan på ugnen, alla ugnar är olika.
5.
Gör ett tandpetartest innan du tar ut kakan ur ugnen.
6.
Låt kakan vila i formen i ca 10-15 minuter.
7.
Vänd sedan upp kakan på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.
8.
Sikta över florsocker innan servering.
9.
Om du vill ha glasyr, rör ihop ca 1,5 dl florsocker med 1 1/2 msk mjölk och häll över den avsvalnade kakan.
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1,5 tsk malen kardemumma
1 tsk malen nejlika
225 g smält smör
2 dl varm mjölk
5 1/2 dl mjöl
4 dl brunsocker
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 mellanstora ägg
1 dl creme fraiché