back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJUK PEPPARKAKA MED CHOKLAD

  • 6 personer

Vi komma, vi komma från pepparkakerland, tillsammans på vägen… Hur söta är inte dessa pepparkaksgubbar och gummor i en av Nordic Wares kanske gulligaste form? Jag är så barnsligt förtjust i den formen.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Smörj en rund pepparkaksform som rymmer cirka 1,5 liter eller använd denna gulliga formen.

3.

Vispa ägg, strösocker och vanilj fluffigt.

4.

Blanda filmjölken med olja.

5.

Blanda ihop alla torra ingredienser.

6.

Vispa vätskan i äggsmeten och vänd de torra ingredienserna.

7.

Vispa i sist den smälta chokladen.

8.

Häll smeten i formen/formarna och sätt in den mitt avugn för ca 30-35 minuter, eller ca 15 minuter för mindre formar.

9.

Känn med en sticka om kakorna är färdiga. Låt kakorna svalna något i formen innan du vänder dem på galler och låter dem kallna helt.

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg

1.5 dl strösocker

100 g smält choklad

1 dl olja

1.5 dl filmjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk pepparkakskrydda