back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJUK VANILJKAKA MED SYLT

  • 50 minuter
  • 20 bitar

Inlägget är ett reklamsamarbete med Dr.Oetker


Supersaftig mjuk vaniljkaka med sylt. Jätteenkelt att göra. Här har jag stansat ut till runda kakor men du kan skära i rutor. Med de rester det blir kvar kommer jag att göra dessert i glas vid ett annat tillfället. Så alla rester och kanter åker i en påse och in i frysen. Den här vaniljkakan ihop med favorit sylten, alltså vilken hit. Jag älskar körsbär så du kan gissa vilken sylt jag hade i kakan. 


Jag tycker att Dr.Oetker vaniljpasta som de har tagit in i sortimentet är superbra. Så praktiskt att slippa all krångel med att skrapa fröna ur vaniljstången.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan

2.

Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter

3.

Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter

4.

Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för 15 minuter

5.

Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet

6.

Grädda i mitten av ugnen för ca 25- 30 minuter

7.

Låt kakan kallna helt i formen

8.

Skär i bitar och sikta över florsocker

Ingredienser

Vaniljkaka

5 ägg

2.5 dl strösocker

3 dl mjölk

2.5 dl rapsolja

4.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1.5 tsk Dr.Oetker vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering

3 dl sylt

0.5 dl florsocker att sikta över