Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En mjuk vaniljkaka med ett lager körsbärssylt i mitten och toppad med chokladkräm. Ofta tänker man på jordgubbar eller hallon och choklad men denna kombo. Alltså körsbär och choklad är ju en härlig kombination. Kakan är superenkelt att baka och det är även chokladkrämen.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter.
3.
Tillsätt mjölk, olja, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa i 2 minuter.
4.
Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för 15 minuter.
5.
Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.
6.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
7.
Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. Ta bort precis innan den börjar koka.
8.
Häll grädden över chokladen och rör i tills den smälter.
9.
Låt krämen stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten.
10.
Vispa krämen och smöret till en luftig chokladkräm.
11.
Skär kakan i rutor eller stansa ut som jag har gjort, till runda kakor ca 7 cm.
12.
Spritsa kräm över kakorna.
13.
Förvara kallt till servering.
1.
För den som inte vill ha sylt i kakan går det alldeles utmärkt att utesluta utan att modifiera i receptet. Sylten är som en fyllning ingen ingrediens i sig i själva smeten.
5 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl mjölk
2 1/2 dl rapsolja
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl sylt
1 dl vispgrädde
150 g ljus choklad
15 g mjuk smör