back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MORMORS FRUKTKAKA

  • 15 minuter + 30 minuter
  • 24 personer

Baka min mormors fruktkaka utan våg eller dl mått. Är det ens möjligt? JA

    Hur

    Gör så här

    1.

    Blanda plommon med kanel och 2 msk strösocker och ställ åt sidan.

    2.

    Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form, ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    3.

    I en skål vispa ägg och socker tills det blir vit och poröst (för hand eller elvisp)

    4.

    Tillsätt yoghurt och rör jämnt.

    5.

    Tillsätt olja och rör smeten jämnt.

    6.

    Tillsätt sist vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda tills du får en jämn klumpfri smet.

    7.

    Häll smeten i formen och jämna till ytan. Toppa med plommonhalvor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan blir klar.

    8.

    Låt svalna lite innan du tar första biten. Servera ljummen eller riktigt kall. Lika god.

    Ingredienser

    Ingredienser

    800 g plommon urkärnade och halverade (välj andra frukt eller bär)

    1 msk malen kanel

    2 msk strösocker

    2 ägg

    20 msk strösocker

    1 msk vaniljsocker

    20 msk yoghurt 10%

    20 msk rapsolja

    30 msk vetemjöl

    2/3 msk bakpulver

    1/3 msk bikarbonat