back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MOROTS- & BANANKAKA MED FROSTING

  • 15 minuter + 40 minuter
  • 12 personer

Lagom kladdig och lagom sött men extra god. Du kan hoppa över frostingen men jag tycker du ska baka med.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en sockerkaksform med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

I en skål blanda ägg, strösocker, mjölk, olja och vaniljsocker.

3.

Tillsätt rivna morötter, mossad banan, vetemjöl, bakpulver och kanel. Blanda till en jämn smet.

4.

Vänd de hackade valnötterna i smeten och häll i formen.

5.

Grädda i mitten av ugnen för ca 30-40 min eller tills kakan känns klar.

6.

Ta ur kakan och låt svalna på galler under en kökshandduk.

7.

Vispa smöret och färskosten mjuka. Tillsätt florsocker och vispa jämnt. Vill du ha söttare frosting addera mer florsocker.

8.

Bred frostingen över kakan. Ev strö över finhackade valnötter, 2-3 st. Förvaras i kyl.

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1,25 dl mjölk

1,25 dl rapsolja eller annan neutral i smaken

2 medelstora morötter finrivna

1 mogen banan mosad

3,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

1 msk kanel malen

ev en krm muskotnöt (kan uteslutas)

1-1,5 valnötter grovhackade

Frosting

100 g färskost naturell

30 g smör rumstempererat

1-1,5 dl florsocker