back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MOROTSKLADDKAKA

  • 10 personer

När ett par morötter dejtar en kladdkaka skapas magi, en morotskladdkaka. Alltså en kladdkaka som smakar morotskaka eller en morotskaka som har en kladdkakans konsistens. Denna goding med färskostfrosting på är något utöver det vanliga. Så så god. Och så enkelt att göra. Du kan skippa frostingen och äta den med en klick grädde eller vaniljglass. Så god. Jag vet att jag har sagt det redan men tyvärr, kan inte sluta säga det. 

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    2.

    Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa ner resterande ingredienser, förutom morötterna. Tillsätt morötterna och rör om till en jämn smet.

    3.

    Häll smeten i formen.

    4.

    Grädda i ca 15- 20 minuter tills kakan är klar runt kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten.

    5.

    Låt kakan kallna i formen innan du ställer den i kylskåpet.

    6.

    Innan servering vispa färskost och smör riktigt luftigt. Tillsätt florsockret och vispa jämnt. Tillsätt eventuell lite vispgrädde och vispa frostingen till önskad konsistens.

    7.

    Ställ kladdkakan på ett serveringsfat. Spritsa eller bred frostingen över.

    8.

    Garnera ev med ätbara blommor eller blad och ev kanderade morotsblommor.*

    9.

    Lägg garneringen på precis innan servering. Servera riktigt kall!

    Ingredienser

    Smet

    150 g smör

    3 dl vetemjöl

    2 dl socker

    2 ägg

    1 tsk vaniljsocker

    0.5 tsk kanel

    2 medelstora morötter, skalade och grovrivna

    Frosting

    200 g färskost naturell

    100 g normal saltat smör, rumstempererat

    1 – 1.5 dl florsocker

    1 tsk vaniljsocker

    lite vispgrädde att få frostingen till rätt konsistens

    ätbara blommor, blad till garnering