Förvärm ugnen till 350 ° F.
En läcker morotsrulltårta fylld med krämig färskostfyllning. Perfekt för fikat eller dessert!
1.
Förvärm ugnen till 350 ° F.
2.
Linj en gelérulle (10x15 ") med folie och spraya med matlagningsspray (jag gillar att använda sprayen med mjöl).
3.
Slå ägg i hög hastighet i 5 minuter, tills det är skumt och mörkt gult. Slå i socker och vanilj extrakt.
4.
Vispa ihop salt, bakpulver, ingefära, muskotnöt, kanel och mjöl. Rör om i våta ingredienser tills de blandas. Rör i morötter.
5.
Spridas i beredd pan. Batteren kommer att vara i ett mycket tunt skikt och du måste använda en träsked eller spatel för att sprida den till alla hörn av pannan. Baka i 10-15 minuter (min tog 10).
6.
Medan kakan bakar, sätt en ren kökshandduk ut på en stor arbetsyta. Strö rikligt med pulveriserat socker (ca 1/4 kopp).
7.
Så snart kakan kommer ut ur ugnen, vänd den över på kökshandduken som ströks med pulveriserat socker.
8.
Ta bort folien försiktigt. Arbeta i den korta änden, vik kanten på handduken över kakan. Rulla tätt och rulla upp kakan i handduken.
9.
Låt svalna helt medan den rullas, minst en timme.
10.
Medan kakan är kylning, gör frosten. Smör smöret och grädde tillsammans tills det är slät.
11.
Slå i pulveriserat socker och vanilj.
12.
När kakan är sval, rulla försiktigt ut handduken. Sprid påfyllningen på tårtan jämnt och rulla tätt.
13.
Chill tills det stannar lite, åtminstone trettio minuter till en timme. Damm med pulveriserat socker, skiv sedan och servera.
14.
Kakan kan lindas i plast och frysta i upp till en månad.
ägg
strösocker
vanilj extrakt
salt
bakpulver
ingefära
muskotnöt, malen
kanel
vetemjöl
morötter, rivna
florsocker
färskost
smör
vaniljpastaev
florsocker