back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MOZARTKULOR DE LUXE

Mozartkulor de luxe med hasselnötter, chokladströssel och guldpulver. Dubbla lager mandelmassa emellan. Enkelt att göra på under en kvart.

    Hur

    1.

    Rulla små kulor av mandelmassa med en hasselnöt i mitten.

    2.

    Skär nougaten i kuber, platta till och rulla till bollar med mandelmassabollarna i mitten.

    3.

    Skär mandelmassarullen i skivor som du kavlar lite tunnare.

    4.

    Rulla kulor av mandelmassan med nougat i mitten. Ställ på plåt.

    5.

    Smält chokladen i micron, 30 sekunder i taget, rör om emellan.

    6.

    Vänd kulorna i chokladsmeten med hjälp av två gafflar.

    7.

    Lyft kulorna och ställ på bakplåtspapper. Strö chokladströssel sikta guldpulver över.

    8.

    Låt stå tills chokladen stelnar. Förvaras svalt.

    Ingredienser

    200 g mandelmassa

    100 g nougat

    16 st hasselnötter

    150 g choklad

    - chokladströssel

    - guldpulver