back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NATTJÄSTA SAFTIGA HAVREFRALLOR

  • 15 minuter
  • 12 personer

Saftiga nattjästa och knådfria havrefrallor med filmjölk. Perfekt att sätta igång en deg på fredagkväll och baks ut på lördagmorgon.

Hur

Gör så

1.

I en stor bunke blanda alla torra ingredienser. Blanda väl.

2.

Tillsätt filmjölken och blanda till en jämn klibbig deg. Plasta in bunken och låt stå i rumstemperatur i minst 4 h. Min deg stod framme i 12 h utan problem.

3.

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

4.

Mjöla bakbordet ordentligt och häll degen på. Dela i 8-10 bitar, forma till bullar och lägg på plåt. Toppa ev med lite havregryn eller frön).

5.

Grädda bröden i ca 20 min eller tills de har fått fin färg och är klara. Mina behövde 22 min i ugnen.

6.

Låt bröden svalna på galler. Servera och njut!

Tips!

1.

Torkad frukt och bär, hackade nötter är gott i. Byt ut havregrynen mot de.

Ingredienser

Ingredienser

7 dl vetemjöl

1 dl havregryn (+ ev extra att toppa bröden med)

1 tsk torrjäst eller 20 g färsk (lös upp i lite vatten)

2 tsk salt

5 dl filmjölk