Fodra en Avlong, brödform, med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt i en serveringsform* behöver du inte fordra den.
En läcker no-bake Biscoffcheesecake tårta med Biscoff spread, perfekt för alla älskare av Lotus Biscoff-kex. Enkelt att göra och kräver minimal gräddningstid.
1.
Fodra en Avlong, brödform, med plastfilm och ställ åt sidan. Om du ska montera tårtan direkt i en serveringsform* behöver du inte fordra den.
2.
Vispa färskost och vispgrädde jämnt. Tillsätt Biscoff spread och vispa jämnt.
3.
Tillsätt ev florsocker och vänd med en slickepott eller slev.
4.
Doppa kex snabbt i mjölk och täck botten på din form med. (jag behövde 10 stycken till en rad).
5.
Häll över hälften av fyllningen. Jämna till ytan och fortsätt med nästa lager kex doppade i mjölk. Häll över nästan all fyllning, spara 4-5 msk i en liten skål.
6.
Avsluta med ett kexlager. Plasta in formen ordentligt och ställ i kylskåp för minst en timme eller över natten.
7.
Ta fram ett serveringsfat och stjälp upp cheesecake på. Ta bort plastfilmen.
8.
Bred resterande fyllning på toppen. Strö över krossade kex och sikta kakao.
9.
Rör Biscoff spread mjukt, värm ev ett par sekunder i micron. Ringla över cheesecaken.
10.
Förvaras svalt i kylskåp i upp till 2 dygn. Men som godast första dagen.
ca 30-36 Lotus Biscoff kex
600 färskost naturell
2 dl vispgrädde
1/2 burk (200) Biscoff spread
1/2 -1 dl florsocker
2 dl mjölk
3 st Lotus Biscoff kex
2 msk osötad kakao
2 msk Biscoff spread