Blanda alla ingredienser till botten i matberedare till en grynig blöt massa.
Vit choklad och granatäpple är en underbar kombination. Har du testat någon gång? Det är faktiskt första gången för min del, en no-bake cheesecake med vit choklad och granatäpple. Granatäpple gör sig så fint på bild så jag var bara tvungen att baka något och dekorera med. Alltså baka och baka. Får man fortfarande kalla det för bakning om man inte gräddar kakan i ugnen, om man inte bakar den? Bra fråga och vet du svaret får du gärna berätta för mig. Själv känner jag mig lite förvirrad. Men vi fortsätter diskussionen en annan gång.
1.
Blanda alla ingredienser till botten i matberedare till en grynig blöt massa.
2.
Tryck ut i botten och upp mot kanterna på en pajform, ca 22 cm, med löstagbara kanter.
3.
Ställ i frysen tills du gör cheesecakefyllningen.
4.
Vispa färskost och florsocker luftigt.
5.
Tillsätt smält choklad och vispa snabbt. övervispa inte.
6.
Vänd vispgrädden i fyllningen och blanda jämt.
7.
Häll fyllningen i formen och jämna till ytan.
8.
Ställ kallt någon timme.
9.
garnera med granatäpple kärnor och ev färsk mynta eller citronmeliss.
10.
Förvaras kallt till serveringen.
30 stycken Marie kex finkrossade
100 g smör smält
2 msk kakao
6 dadlar
250 g färskost naturell
0.5 – 1 dl florsocker
125 g vit choklad smält
1.5 dl vispad grädde
granatäpple kärnor och kexsmulor till garnering