back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE CHOKLAD OCH HAVREGRYNSKAKOR MED JORDNÖTSSMÖR

  • 40 personer

Har märkt att tiden räcker mindre och mindre till. Min tid. Eller så har jag fått andra prioriteringar när det gäller fritiden. Är det fritid eller ledig tid vi pratar om? Svåra frågor så här tidigt på morgonkvisten. Men en sak är det säkert och det har jag sagt förut. Dygnen borde ha fler timmar. Tänk bara så roligt vi skulle ha, flera timmar. Jag har så många nya ideer, saker jag vill testa, nya recept att provbaka. Sen vill jag jobba mer med mina bilder, kanske gå någon kurs i bildredigering så småningom. I vilket fall som helst tar dessa sega chokladkakor inte så mycket tid i anspåk och ger massor av energi. Dem är sådär halvnyttiga kan man väl säga.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda de första 4 ingredienserna i en kastrull och koka upp på spisen. Fortsätt koka för en minut till.

2.

Tillsätt resten av ingredienserna, de sista 3, och blanda väl.

3.

Låt smeten stå lite, kanske 2-3 minuter ifall den känns för lös. Då sväller havregrynen lite.

4.

Klicka med en matsked på vaxpapper eller smörat bakplåtspapper på en plåt.

5.

Låt kakorna kallna och stelna.

6.

Förvara kakorna svalt i burk med lock.

Ingredienser

Ingredienser

1.25 dl smält smör

4 dl strösocker

1.25 dl mjölk

4 msk kakao

1.25 dl jordnötssmör

7.5 dl havregryn, snabbhavregryn

2 tsk vaniljsocker