Fodra botten på en pajform eller en form med löstagbara kanter, ca 23 cm i diameter, och ställ åt sidan.
Enkel och så god chokladpaj med Oreo botten. PÅ 5 ingredienser och max 30 minuter svänger du ihop denna goding. Enkelt och gott. Jag vet jag upprepar mig men denna måste ni bara göra. No-bake, ingen krångel och få ingredienser. Ett mycket lyckat recept om du frågar mig. Byt ut chokladen mot vit choklad och gillar du inte Oreo, om du inte skulle göra det, byter du ut mot Digestive eller Mariekex. Använd en glutenfri variant för glutenfripaj.
1.
Fodra botten på en pajform eller en form med löstagbara kanter, ca 23 cm i diameter, och ställ åt sidan.
2.
Blanda de finkrossade kakorna med smör till en grynig massa. Tryck ner i botten och upp mot kanterna på formen. Ställ åt sidan.
3.
I en kastrull på spisen värm grädden till det nästan börjar koka. Ta bort från spisen och lägg i chokladen. Rör om till all choklad har smält. Blanda nästan alla kakor, lämna några matskedar att toppa med.
4.
Häll fyllningen i pajskalet. Toppa med resterande kaksmulor och ställ kallt ett par timmar eller över natten.
300 g Oreokakor finkrossade
125 g normal saltat smör, smält
400 g mörk eller ljus choklad av bra kvalitet
1.5 dl vispgrädde
100 g grovt hackade Oreokakor