back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE CHOKLADTÅRTA I TRE LAGER

En ljuvlig no-bake chokladtårta i tre lager som passar perfekt på sommaren eller vintern. Toppad med färska jordgubbar eller annan frukt eller bär för en somrig touch. En kombination av vanilj, choklad och karamell som är underbar att njuta av.

    Hur

    1.

    I en stor skål vispa vispgrädde, sötad kondenserad mjölk och färskost. Fördela smeten lika i tre skålar.

    2.

    I den ena skålen smaksätter du smeten med chokladkräm och vispar jämt. Om krämen är för lös vispar du i ca 3-4 msk pulver vaniljkräm. Ställ åt sidan.

    3.

    I den andra skålen smaksätter du smeten med karamelliserad mjölk och tillsätter 3-4 msk vaniljkräm om den är för lös.

    4.

    I den tredje skålen tillsätter du endast vaniljkräm, ca 4-5 msk, så krämen blir stabil men bredbar.

    5.

    På ett serveringsfat lägg 6 kex bredvid varandra, som en rektangel, efter att ha doppat dem snabbt i mjölk.

    6.

    Bred på ca 2/3 delar av chokladkräm. Fortsätt med nästa rad med kex doppade i mjölk.

    7.

    Bred på hela karamellkräm. Fortsätt med nästa rad med 6 kex doppade i mjölk.

    8.

    Bred på hela vaniljkrämen och lägg över sista raden med kex doppade i mjölk.

    9.

    Klä tårtan med resterande chokladkräm. Ställ den i kylskåp för minst 1 timme eller till servering.

    10.

    Innan servering strö över finkrossad kex och garnera ev med färska jordgubbar. Njut!

    Ingredienser

    3 dl vispgrädde

    1 burk sötad kondenserad mjölk

    300 g färskost naturell typ Philadelphia

    3 dl chokladkräm typ Nutella

    2 dl eller 1/2 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

    1/2 - 3/4 påse pulver vaniljkräm ( Dr Oetker)

    24 stycken vaniljkex

    2 dl mjölk

    1 kex