Klä en rund form med löstagbara kanter, 15-18 cm i diameter, med bakplåtspapper både botten och väggarna. Ställ åt sidan.
En no-bake jordgubb och vit chokladcheesecake på Oreobotten som du blir klar med på mindre än en timme plus lite tid i kylen för att sätta sig. Ljuvlig, krämig och full av smaker. Perfekt efterrätt varma sommardagar
1.
Klä en rund form med löstagbara kanter, 15-18 cm i diameter, med bakplåtspapper både botten och väggarna. Ställ åt sidan.
2.
Blanda Oreokex och smält smör till en blöt grynig massa och tryck i botten på formen. Ställ i kylen under tiden du förbereder cheesecaken.
3.
I en kastrull på spisen koka upp hackade jordgubbar och gelesocker. Småkoka ett par minuter, mosa bären och sila till pure. Ställ i frysen eller kylen för att kallna.
4.
Vispa färskost och vispgrädde på mellanhastighet tills allt har blandats väl och. Tillsätt den kallna puren och smält choklad och blanda väl.
5.
Ta fram formen och lägg jordgubbsskivorna upprätta runt kanten som i bilden nedan.
6.
Häll cheesecaken över och jämna till ytan. Ställ i kylen för minst 2 timmar. Har du bråttom ställ formen i frysen men se till att den bara blir riktigt kall inte fryst.
7.
Toppa med krossade Oreo och jordgubbar innan servering.
10 Oreokex, finkrossade
60 g smör, smält
200 g jordgubbar, hackade
5 msk gelésocker
400 g färskost, naturell
1 dl vispgrädde
150 g smält vit choklad
5-6 stora färska jordgubbar skivade på längden
2 Oreokex, finkrossade
3 jordgubbar, halverade