back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE JORDGUBBSCHEESECAKE PÅ 30 MINUTER

En somrig cheesecake som passar lika bra på studentskiva som på midsommar. Krämig och perfekt utan att behöva använda ugnen.

    Hur

    1.

    Gör puré av jordgubbarna, i matberedare eller för hand

    2.

    Blanda i en kastrull jordgubbar och gelésocker och värm på spisen nästan tills det börjar koka. Sockret ska lösas upp.

    3.

    Ta bort från spisen och häll purén i en kall skål.

    4.

    Blanda kexen med smält smör till en gryning massa och tryck i botten på en rund form med löstagbara kanter.

    5.

    Ställ ev kallt tills du har gjort klart cheesecaken.

    6.

    Vispa grädden till hårda toppar.

    7.

    Vispa osten och blanda med den avsvalnade jordgubbspurén.

    8.

    Vispa jämt.

    9.

    Vänd grädden i ostmassan och blanda till en jämn cheesecake.

    10.

    Ställ i kylen för minst 2 timmar eller över natten.

    11.

    Har du bråttom frys cheesecaken åtminstone någon timme.

    12.

    Dekorera med vispad grädde och några delade färska jordgubbar och citronmeliss.

    Ingredienser

    15 Digestive kex

    7 msk smält smör

    2 msk strösocker

    300 g färska jordgubbar

    5 msk gélesocker

    200 g färskost naturell

    2 dl vispgrädde

    ev vispad grädde

    ev färska jordgubbar

    ev ätbara blommor och blad