back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE JORDNÖTSPAJ MED KARAMELL OCH CHOKLADPOPCORN

  • 10 personer

Härlig no-bake jordnötspaj med karamell och chokladpopcorn. Du hör hur gott det låter, eller hur? Nu finns det chokladpopcorn i lösvikt hos Hemmakväll. Krispigt poppade majs , saltade och täckta i mjölkchoklad. Hörde du? I mjölkchoklad. Farligt för du köper inte en liten påse utan du köper hur mycket du vill. Men den är så god så… Kombinationen av sött och salt är oslagbar. Definitivt värt ett försök.

Hur

Instruktioner

1.

Klä en form med löstagbara kanter, ca 20 cm, med bakplåtspapper, botten och väggarna. Ställ åt sidan.

2.

Blanda kex och smält smör till en smulig blöt deg.

3.

Tryck ner degen i botten och ev upp mot väggarna på formen. Använd baksidan av en matsked. Ställ formen kallt.

4.

I en kastrull på spisen värm choklad och jordnötssmör. Rör om hela tiden tills chokladen har smält och du får en klumpfri kräm.

5.

Häll krämen i formen och ställ kallt.

6.

I en kastrull på spisen värm vispgrädde och hackade karameller. Rör om hela tiden tills alla karameller har smält och du får en len karamellsås.

7.

Smaksätt med lite salt (kan uteslutas).

8.

Häll karamellen över jordnötsfyllningen. Garnera med chokladpopcorn innan karamellen stelnar.

9.

Ställ kallt till servering.

Tips!

1.

Jag hackade några popcorn och la i mitten men garnera efter tycket. Nästa gång kommer jag gömma några chokladpopcorn inne i fyllningen eller täcka allt i smält choklad eller ganache.

Ingredienser

Botten

16 stycken Digestive kex, finkrossade

125 g smör, smält

Jordnötsfyllning

200 g ljus choklad, grovt hackad

3.5 dl jordnötssmör

Karamel

100 g mjuka karameller (t ex mjuka Werthers Original)

1 dl vispgrädde

1 nypa salt

Chokladpopcorn att garnera pajen med