back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE JORDNÖTSRUTOR

  • 30 minuter
  • 16 bitar

Brukar du fira Halloween? Då kommer här ett tips på något läskigt enkelt att göra och bjuda på.

Hur

Gör så här

1.

I matberedaren krossa kexen och sen blanda med smör till en grynig och blöt smuldeg

2.

Tryck smuldegen i botten på en form, ca 20 X 20 cm, som du har klätt med bakplåtspapper. Använd baksidan av en matsked för att få botten kompakt

3.

Ställ formen i frysen

4.

I en skål smält ljus choklad och jordnötssmör, lite i taget. Blanda jämt

5.

Häll fyllningen i formen och ställ den tillbaka i frysen under tiden du gör ganachen

6.

Värm upp vispgrädden, den ska bli het, nästan till kokpunkten. Ta bort från spisen och tillsätt chokladen. Låt stå ca 30 sekunder

7.

Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt smöret lite i taget och blanda väl tills du får en glansig ganache

8.

Häll den över jordnötsfyllningen och jämna till ytan. Tappa formen i bordet ett par gånger så du får ut ev luftbubblor

9.

Dekorera med riven choklad eller krossade Oreo kex eller Halloween strössel

10.

Ställ formen i kylskåpet tills ganachen har stelnat, minst 2 timmar eller över natten

11.

Skär i bitar och förvara i låda med lock

Ingredienser

Botten

20 st Digestive kex

125 g smör

Jordnötsfyllning

175 g ljus choklad

3 dl jordnötssmör med bitar i

Chokladganache

175 g hackad choklad, ljus och mörk eller endast den ena sorten

1 dl vispgrädde

1 msk smör